Ervaringen van anderen

Ouders van Sophie - november 2019

'Wij hebben Marieke leren kennen tijdens een kort traject voor onze dochter Sophie. Met veel plezier ging Sophie naar Marieke toe en kwam dan opgewekt en  meer ontspannen terug. Soms vroeg Sophie zelf of ze weer naar het bos mocht gaan met Marieke en knutselen met haar. Als Sophie terug kwam vertelde ze eerst niet zo veel. Later op de dag begon ze spontaan te vertellen wat ze had gedaan. 

Wat wij als ouders mooi vonden was om te zien dat Sophie tijdens het proces haar eigen ruimte mocht en kon in nemen. Waarbij zij eigenaar werd van het verloop en de inhoud van de sessie, met wat er op dat moment gebeurde: ontstaan schap.


We hebben Marieke ervaren als een eerlijk, open en creatief persoon. Ze blijft bij haarzelf in wat ze doet en zegt. Met hart voor en gebruikmakend van (de kracht van) de natuur.'
 

Ouders van Fabian - juli 2019

'Wij hebben een periode intensief contact gehad met Marieke, omdat duidelijk werd dat het niet goed ging met onze zoon in de klas. Hij was erg druk en clownesk aanwezig en leek hierin te verzanden. 


Door hierover meerdere keren het gesprek aan te gaan met ons, heeft Marieke veel voor ons en onze zoon kunnen betekenen. We voelden en zagen dat ze echt voor zijn geluk ging en daar heeft ze alle zeilen voor bijgezet. Er was sprake van een Grote inzet van haar kant. 


Tijdens de gesprekken die wij met  haar hebben gehad komt ze op ons over als een rustig en kalm persoon. Ook op de momenten dat het voor ons lastig was, hebben we steun van haar ervaren.  Ze kon zich goed inleven in onze situatie. We hebben het contact als een echte samenwerking ervaren, ze werkt heel helder en transparant.


Inmiddels gaat het veel beter met onze zoon. Hij heeft veel meer rust in zichzelf. Daar zijn we heel blij om.'

Deze ouders wilden graag hun ervaringen delen maar anoniem blijven - juli 2019

'Marieke heeft zich de afgelopen 2 jaar hard ingezet voor onze dochter. Door het voeren van meerdere gesprekken, goed te kijken naar onze dochter en goed te luisteren naar de ouders kon zij een duidelijk beeld schetsen van onze dochter en haar behoeftes. Hierdoor konden we gezamenlijk een plan maken om onze dochter goed te begeleiden. 

Marieke heeft altijd veel inzet getoond en persoonlijke aandacht gehad voor onze dochter. Ze heeft ons handvatten gegeven en ze heeft ons doorverwezen naar de juiste instellingen om het proces te ondersteunen. Naast haar eigen inzichten heeft ze altijd open gestaan om ook zelf te leren van andere instellingen. Zo ontstond er een mooie samensmelting van kennis waardoor Marieke een goed overzicht had van de situatie en vooral van de mogelijkheden. 

Ze heeft vanuit een antroposofische maar vooral holistische visie naar ons kind gekeken. Hierdoor is onze dochter echt 'gezien' in alle facetten. Zowel geestelijk als lichamelijk. De plannen die ze maakte  voor onze dochter waren helder en duidelijk. Maar vooral altijd in samenspraak met ons. Dankzij Marieke is onze dochter op een prettige en veilige manier 2 schooljaren doorgekomen en kan ze zich nu ontwikkelen als een blije en stabiele leerling, klaar voor het nieuwe schooljaar.'