Over mij

"Elk kind is goed zoals het is met al zijn kwaliteiten en talenten."

Mijn naam is Marieke Brenkman. Samen met mijn man en onze 2 (bijna volwassen) kinderen woon ik in Sneek. De afgelopen 20 jaar heb ik in het basisonderwijs (reguliere en vrije school) gewerkt. Daarnaast heb ik veel kennis en inspiratie opgedaan tijdens verschillende opleidingen en cursussen zoals: speltherapie, familieopstellingen en PPG(Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding). Naast het onderwijs heb ik een eigen bedrijf gehad in het geven van schilderworkshops en een klein tuinbedrijf.

Als kind heb ik geworsteld met mijn dyslexie en hooggevoeligheid. Bij onze beide kinderen herken ik deze eigenschappen met daarbij hun hoogbegaafdheid. Als leerkracht heb ik ouders en kinderen begeleid die te maken hadden met een of meerdere van deze eigenschappen. Deze ervaringen bij elkaar hebben mij geleerd om te kijken naar wat een kind nodig heeft om gelukkig te zijn met zichzelf en in zijn of haar omgeving. 
 

Wanneer ik in de natuur ben ervaar ik veel rust en plezier. Ik geniet van de mooie, soms hele kleine dingen. Dingen die ik zie, hoor, ruik en voel. Na een wandeling is het rustiger in mijn hoofd en kan ik me beter verbinden met mijzelf. De kracht van de natuur geeft me aarding, inspiratie en verheldering. 

Mijn inspiratiebronnen

Marieke Brenkman

Praktijk kind- en gezinsbegeleiding

Menu
Contact

Fiem 8 

8603 DG Sneek

06 - 39 64 07 07

info@mariekebrenkman.nl

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© 2019