top of page
  • Foto van schrijverMarieke

Zoek, vind en verplaats ze allemaal!

Bijgewerkt op: 14 sep. 2020


De nieuwe actie ”zwerf-lieveheersbeestjes” is uniek in Nederland: een activiteit die zich verspreidt en daardoor mensen met elkaar verbindt! Vanaf 20 juli is het mogelijk dat je zomaar een zwerf-lieveheersbeestje tegen komt op een brug, in een speeltuin of ergens op de stoep.


56 lieveheersbeestjes op avontuur

Tientallen stenen heb ik omgetoverd tot vrolijke lieveheersbeestjes, allemaal uniek door hun vorm, aantal stippen én hun eigen naam (zie onderkant). Wat eerst nog gewone stenen waren zijn nu kleine diertjes die rondzwerven door Nederland. Wanneer jij en/of je kind een lieveheersbeestje vindt kan je het bewonderen, er mee spelen, “eten” geven, mee schommelen enzovoort. Kijk hieronder naar het filmpje waarop je kan zien hoe de 56 zwerf-lieveheersbeestjes de wijde wereld in gaan:


Hoe het werkt

Als je op de onderkant van het lieveheersbeestje kijkt zie je een link naar mijn website en een QR code. Wanneer je deze scant kom je in het logboek. Je vindt daar de namen van alle zwerf-lieveheersbeestjes. Zoek de naam van jouw gevonden beestje op en schrijf erbij waar je het beestje hebt gevonden en wat je ermee hebt gedaan. Daarna leg je het beestje terug op een door jou uitgekozen nieuwe plek.Belangrijk is dat je duidelijk noteert in het logboek waar de nieuwe plek is zodat iemand anders hem makkelijk opnieuw kan vinden. Op deze manier komen de tientallen zwerf-lieveheersbeestjes tot leven!


Het is leuk om een foto van je vondst te maken en deze te delen op je Facebook/Instagram pagina als een openbaar bericht met #zwerflieveheersbeestjes. Zo kan je aan anderen laten zien welke verschillende soorten jij al hebt gevonden.


Vind ze allemaal

Natuurlijk wil je ze allemaal vinden, zeker ook de 6 speciale. Om bij te houden hoeveel en vooral welke diertjes je al hebt gevonden kan je hier een zoek-kaart downloaden >

Kleur op de zoek-kaart het beestje in bij de juiste naam en teken er de hoeveelheid stippen in of noteer het cijfer. Bij 5 beestjes kan je bij mij een bronzen lieveheersbeestje ophalen, bij 10 een zilveren en bij 15


een gouden! Stuur mij even een mailtje (info@mariekebrenkman.nl) om te laten weten dat je de eerste 5 gevonden hebt.


Wil je nog vaker leuke natuur-knutsel-ideeën met daarbij een waardevolle tip over opvoeden? Abonneer je dan hier op mijn nieuwsbrief zodat je elke maand verrast wordt met een origineel en eenvoudig idee.


Kijk hieronder naar een leuk instructie filmpje waarin je kan zien wat je kan doen als je een lieveheersbeestje hebt gevonden.

Veel zoek, vind en verplaats plezier!

Groetjes, MariekeEen lieveheersbeestje gevonden! En nu?Waarvoor je bij mij terecht kunt:

- Begeleiding voor kinderen/pubers met hoog gevoeligheid, dyslexie en/of hoogbegaafdheid

- Vragen over opvoeding

- Begeleiding voor kinderen/pubers met probleemgedrag (op school)

- Samen bekijken hoe je meer rust kunt krijgen binnen je gezin

- Familieopstellingen.


Met kinderen ga ik de natuur in en zijn we creatief bezig. Ondertussen zijn we in gesprek en zoek ik met een nuchtere en heldere blik naar mogelijkheden en antwoorden.

345 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page